THOR ANDREASSEN 17. MARS – 16 MARS

Thor Andreassen er født i Kirkenes i Finnmark, men bor og arbeider i Oslo. Han har hatt en lang karriere som musiker og forteller at etter mange år med turneer både i Norge og utenlands med bandprosjekter som Popol Vuh, Popol Ace og Frode Thingnæs Quintet og senere som studio- og teatermusiker, begynte han fra 2000 å bruke mer av sin tid til å male bilder. Barnerommene i loftsleiligheten ble tatt i bruk som atelier og malingen ble et fristed hvor han kunne finne mange paralleller mellom maling og musikk. Luft , rom – ta rom og gi rom er begreper som er fundamentale både innen musikk og maling.
Thor Andreassen har i løpet av de siste femten årene utviklet et nært vennskap og konstruktivt mentor/elevforhold til Peter Esdaile, en av Norges dyktigste og mest verdsatte malere. Gjennom sitt samarbeid med og veiledning av Peter Esdaile i Oslo og i hans atelier i Madison, Wisconsin i USA har Thor fått innsikt i prosess og teknikk som har løftet bildene til et nivå som har resultert i utstillinger i flere profilerte norske gallerier.
Den kommende utstillingen i Galleri Albin Upp i mars 2020 blir hans fjerde for galleriene Albin Art/Albin Upp og er denne gangen basert på utvalgte hovedtemaer hvor hvert tema representeres av tre bilder.