BIRTE KITTILSEN 19. november – 1. desember. Keramikk –  Kunst & Kuriosa

Gjesteutstiller: MAGDALENA ECKERSBERG Maleri
BIRTE har hatt verksted i Briskebyveien 11 siden 1965, og hun har fortsatt et verksted i kjelleren med inngang fra bakgården der. Hun lager og har laget et vidt utvalg av hyggelige bruksgjenstander til hus og hjem; kopper og kar, boller med visdomsord, men også fliser og masker. Og dessuten esker med byggeklosser av keramikk som kan beskjeftige både store og små.
Hun er  opptatt av og utfører keramiske klang- og rytme-instrumenter. Det dreier seg om krukketrommer, rørfløyter, rangler og rasler. 
Hun er en ivrig utøver av det gamle håndverket metalltråd-fletting. Noe hun også gir kurser i. I metalltrådflettingen gjenbruker og kombinerer hun forskjellige materialer og gjenstander (ready-mades) på uventede og overraskende måter.

Birte  lager også krepp-papirblomster i stort format og glade farger. Noe som gjerne kan være en flott vertinne-gave.
Birte har reist og praktisert sitt fag på mange steder i verden, blant annet i Asia, Afrika og Sør-Amerika. Slik har hun samlet mange og rike inntrykk.

Birte legger nå ut en del kuriositeter hun har samlet på sine reiser ut for salg ved siden av sine egne produkter. Se etter hånd-dukker, lysestaker, ikonskap, hodestøtter, instrumenter og småskulptur.
Den 3. desember fortsetter utsalget i hennes verksted og i bakgården i Briskebyvn. nr.11