BERIT HAGA
8. SEPTEMBER – 20. SEPTEMBER
«De geometriske nøklene»

Berit Haga, bosatt i Hamar, er livskunstner og kommer til Oslo med «De Geometriske nøklene» i akryl på lerret. Hver unike nøkkel gir rom for både undring og forståelse. Fargepaletten i sort, hvitt og gull skapes mens hun er åpen for kreativiteten som skal støtte nøkkelens budskap.
Hun er selvlært kunstner, forfatter, formidler og tidligere klesdesigner med historiske klær og festdrakter med sitt enkeltmannsforetak Berit Jeanettes design i tidsrommet 1996-2014.
Hun er utdannet Kundaliniyogalærer ved kundaliniyogainstitutet i Stockholm fra 2011-2013, med eget yogastudio i sitt hjem i Hamar.
Sertifisert utøver av Reconnective healing i Paris hos Eric Pearl (the reconnection) i 2014.
Tidligere sertifisert lærer i 2011 ved Nangten Menlang i Wien i Tog chöd – Tibetansk sverddans 2011-2019

«Jeg er utdannet av friheten og skapelsens mangfold. Kjærligheten og sjelen er med på å skape et fantastisk skaperverk.» (Fra bokutgivelsen hennes «Med englenes hjelp» utgitt i 2008, som omhandler de første 10 årene i skapelsens makt, vist gjennom hennes klesdesign, dikt og noveller/tekster. (1996-2006))
Berit har 3 av draktene sine med i Norsk Bunadleksikon i 3-bind utgitt av Cappelen Damm AS

Gjennom sin yogapraksis siden 2012 og frem til i dag, har hun gradvis forandret seg på mange måter. Yogapraksisen og samtidig årene som klesdesigner har brakt med seg en dypere og sterkere intuitiv sensitivitet i skaperkraften, samt en større trygghet med å være utenfor firkanten og stå stødig som selvlært.

De «Geometriske nøklene» er først tegnet med sort tusj på 10×15 cm fotopapir, akkurat slik de kom frem i øyeblikket. I tillegg ble linjal, gradskive, og passer brukt. Noen ganger, andre hjelpemidler som et glass, eller en skål.
En titt i en bildebok av templene inne i fjellet i Damanhur i Italia tilbake i tid, var frøet som åpnet en ny visdom i henne en stund senere og resulterte i nøklene.

2 år senere, ble nøklene malt i fargesjatteringene i de tre oppgitte fargene, da hun var klar for det. Pensler, og andre hjelpemidler i tillegg til de ovenfornevnte, brukes.

Det er ikke lov for henne å diskriminere motivet som ble skapt på fotopapiret, fordi det er ikke opp til Berit å bruke viljen til å vurdere viktigheten. Eller om det er passende, eller fint i skapelses-øyeblikket.
Poenget med tall istedenfor navn, er at hun ikke skal påvirke den som ser på bildet, og skape en forutinntatthet gjennom sin egen bevissthet, tenkning og følelser, på hva som enn som måtte komme til henne.

En ny og unik og annerledes original med den opprinnelige nøkkelen males når en er solgt, slik at de 11 nøklene forblir en komplett serie til enhver tid for den som trenger, og skal ha en geometrisk nøkkel. Det spennende, er at de 11 er i kontinuerlig forandring slik Berit Haga også er.

Instagram: berithaga.yogaogformidling