ANNE LINE BAKKEVIG 

ELINE HUITFELDT 11.-22. MAI

Anne Line Bakkevig kommer fra Oslo.

I 2017 Startet hun sin kreative prosess innen maling hos kunstner Markus Brendmoe, hvor hun har fulgt fordypningskurs i 4 år.

 Utviklingen og undringen i Anne Lines bilder ligger i en prosessorientert arbeidsmetode hvor flyten og inspirasjonen skaper nye rom og innfallsvinkler. Grunnlaget dannes i samspillet med andre kunstnere og erfaringer fra eget yrke, i tillegg til inspirasjon fra natur og kunstverden ute og hjemme. Hun har glede av en sterk koloritt, og brede penselstrøk som bølger over bildene.

Denne utstillingen har 4 forskjellige tema som henger sammen.

 Kvinner, utført i akryl etter inspirasjon fra croquis-tegning, med noe bladmetall (gull, sølv og andre farger)

  • Steiner fra Jotunheimen, collage, utført i akryl
  • Veggskulpturer utført tredimensjonalt i et fritt nonfigurativt uttrykk, akryl på lerret spent opp på isopor, skåret etter formen.
  • Større bilder i et non-figurativt motiv, utført i akryl

 Fra 1987 – 2017

I 30 år Jobbet hun som daglig leder og eier av EXPO ARTE SMYKKEDESIGN, Gullsmedbutikk og smykkegalleri på Solli Plass i Oslo

Det førte til mange spennende utstillinger med norske og utenlandske smykkedesignere, og mye kreativ produksjon på eget verksted.

 

Eline Huitfeldt bor i Oslo og har sin utdannelse fra KHiO og Goldsmiths’ College, London.

Hun arbeider i akryl på lerret og liker å utfordre fargesansen ved å prøve uvante fargekombinasjoner.
Hun kan finne motiver til bildene i bruksgjenstander på kjøkkenet, i japanske tresnitt eller i et stoff-mønster.

I denne utstillingen har hun fokusert på ytterpunktene MYE/ LITE – BEVEGELSE/ RO

Kontrasten mellom de enkle og tilbakeholdne motivene i japansk zen-inspirert kunst og overfloden og rikdommen i kunsten fra Edos (Tokyo) storhetstid har vært inspirasjon til disse bildene. 
Parallelt  har pandemiens begrensninger også skapt ro til konsentrasjon i motsetning til en hektisk hverdag med sin overflod av tilbud.